Even voorstellen

K4 Office Support werd in 1996 door mij, Erica Weeda, opgericht en hield zich in eerste instantie bezig met professionele managementondersteuning in de breedste zin van het woord. Al snel bleek dat de vertaaldiensten zich verreweg het snelst ontwikkelden. Daarom profileert K4 Office Support zich sindsdien als een vertaalbureau.

Mijn achtergrond

Van 1979 tot 1985 studeerde ik Scandinavische Taal- en Letterkunde (hoofdvak Noors) aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Oslo. Na mijn afstuderen ben ik ruim 10 jaar werkzaam geweest in het internationale bedrijfsleven, in diverse managementondersteunende en leidinggevende functies, waarna ik besloot als zzp’er te gaan werken.

Hoewel ik het prettig vind om me via de vertalingen in zoveel mogelijk onderwerpen te verdiepen, heb ik me in de loop der jaren gespecialiseerd in o.a. medische en farmaceutische teksten (humaan en veterinair). Daarnaast houd ik me bezig met literaire vertalingen (een actueel overzicht vindt u hier).

Ook poëzie heeft mijn interesse – zowel  het zelf schrijven, als het vertalen ervan. In 2002 publiceerde ik de bundel Het blauwe land, een bloemlezing uit het werk van de Noorse dichter Olav H. Hauge. Verder verscheen in 1993 het dichtbundeltje Evenwicht, met eigen werk.

Complementaire geneeswijzen voor dieren

Mijn belangstelling voor (complementaire) geneeskunde, voor dieren en de natuur in de ruimste zin des woords, leidde ertoe dat ik me in de periode 2011-2017 letterlijk heb ‘bij-geschoold’, door naast mijn vertaalwerkzaamheden een opleiding tot Veterinair klassiek homeopaat en Spagyriektherapeut™ voor mens en dier te volgen, wat resulteerde in de oprichting van Praktijk Elysia, het zusje van K4 Office Support.

Hobby’s

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten, samen met mijn hond. We zijn fanatieke praktijkspeurders en verder wandelen we dagelijks in de Gelderse bossen. Vaak gaat dan ook de camera mee, want ik ben een verwoed amateur-natuurfotograaf.
Alle foto’s op deze website komen uit mijn eigen archief.